9 juli Een dag vol uitdagingen!!!

Vorige week was het diep ademhalen voor mij. Ik kwam zaterdag om 10.00 uur met volle bepakking bij de Sundaymarkt aan ( in de regen) en ik hoorde dat ik alleen een grondplaats had. Nee hè! Foutje gemaakt bij het boeken van de kraam. Wat nu? Ik had de neiging om terug te gaan naar huis. Het weer was drama en een markt in de regen is sowieso waardeloos. De marktvrouw gaf mij als optie om te blijven wachten tot 11.30. Wie weet komt er iemand niet opdagen en zou ik toch nog een kraam hebben. Ok goed plan, hoewel….2 uur zitten wachten terwijl ik de tijd hard nodig heb om mijn kraam op te bouwen…..!! Toch besloten het te doen. Ondertussen de andere kooplieden geobserveerd die in de regen hun kraam aan het opbouwen waren. Diepe bewondering en respect voor mensen die dit een hele week doen. Ik heb een keuze. Ik moest nodig naar het toilet: alle tijd voor. Ik stap even bij een horeca naar binnen, want daar konden we gebruik maken van het toilet is ons gezegd. Zeer onvriendelijk werd mij duidelijk gemaakt dat dit niet de bedoeling was: iedereen kon wel binnenstappen!! Nou ja… Uiteindelijk een uitleg: als we open zijn. Pff nog 1 1/2 uur op houden :(. Leve de markt!! Wat gaat deze dag mij nog meer brengen?                                                                         Om 12.00 uur had ik nog steeds niets gehoord. Ben maar even over de markt gaan lopen, misschien waren ze mij wel vergeten. De markt was ondertussen al in volle gang, ondanks de regen. Af en toe was het droog. Ik liep de marktmevrouw in de armen en zij vertelde mij dat iemand niet was komen opdagen en dat er 2 kramen vrij waren naast elkaar. Niet te geloven. Zo heb je niets en zo heb je 2 kramen. Ook nog naast Eigenaar 8  mijn vroege buur in de Hendrik van Viandenstraat. Geweldig toch?? Mijn wachten werd beloond. Maar nu. De ultieme uitdaging! Dwars over de markt, met winkelende mensen, met mijn auto naar de kraam. Opbouwen van mijn kraam kost meestal 2 uur. Dus….uitladen, auto wegzetten, grote puinhoop ondertussen rond mijn kraam. Echt gelukkig werd ik daar niet van. Regen en zon wisselden elkaar af: hoe houd ik mijn spullen droog?? Wat een hoop uitdagingen bij elkaar. Er kwamen 2 bekenden langs mijn kraam die mij aanboden om mee te helpen. Geweldig!! Nogmaals mijn dank. Om 14.00 was ik klaar met de opbouw van de kraam. De verkoop kon beginnen en die begon! Van 14.00 tot 18.00 ben ik onophoudelijk bezig geweest met verkopen. Super!! Ook ontzettend leuke mensen aan de kraam gehad, waaronder veel klanten uit de winkel. Mijn dag kon niet meer stuk! Zondag 10 juli sta ik weer in Amersfoort op de markt. Nu bij Winkels op Wielen. Het wordt mooi weer. Ik heb er zin in:)

 

No comments yet.

Geef een reactie